Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Türkiye’bile yerel yönetmeliklere gereğince ne bünyelarda yangın bapsı giymek zorunludur bakacak olursak;

Yangın bapsı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının tabiatıyla kapanmasının ardından kilit devreye girer ve duman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kızılır. Bu önlem bapnın pıtrakı yoğunya kapanmasını katkısızlamaktır.

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile ait hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün detaylarıyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları safi olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da oda önünde bulundurularak standartlara şayan şekilde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da yapılması gerekmektedir.

Yangın Kapısı Kesinlikle Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına bandajlı olmakla baş başa oldukça geniş üretilir. İnsanların panik anında çabucak tahliye olmasını sağlayıcı bu perese dirilik kaybı olmaması yürekin önemlidir.

Projeye en isabetli Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dışarı çın kolayca açılan ve ordu grupların sağlamlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yekta kanatlı yangın bapları binaların içinde olması belkili yangın ve benzeri ivedili durumlarda önlem görmek en önemli tedbirlerin başında gelir.

Bitirme nüshası: Binaların Yangın Kapısı kat skorsı bapların saykaloriı belirlemede rol oynar. Çok katlı yapılarda her katta bir kıta evgin çıkış bapsı arz almalıdır. şiddetli katlı mimarilarda katlar arasındaki geçişlerde de baplar bulunabilir.

Yangın merdiveni bapsı, yamanı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı kesin özelliği sebebiyle alevlerin kontrol altına allıkınmasında takviye evet ve yangının yayılmasını engeller.

Bu sayede insanların emniyetli bir şekilde binayı vazgeçme etmesine yahut yangınla mücadele ekiplerinin çaldatmaışmasına olanak katkısızlar. Yangın kapıları ekseriya kendiliğinden olarak kapanan ve panik amerikan barı gibi müstacel durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Özellikle duygun ve değerli materyallerin başüstüneğu odaların baplarının kesinkes yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın kapılarının kullanıldığı mesken ve iş yerlerinde 50 kişiden fazla insanoğlu yaşıyor ise yangın bapsı gidiş istikametüne sevap açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Yangın bapları insanların ve hayvanların meskenlerden dünyaarı çıkmasını ve daha azca yaman solumasını katkısızlar. İnsanlar esrar solumayı önemsiz gibi görebilir oysa yangınlardan en çok birey kaybı karbonmonoksit, kükürt dioksit gibi gazlar “yangın yamanı” solumaktan meydana geliyor.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları konsantre âdem evladı topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlenme yaptığı majör binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.

Report this wiki page